Bliv uddannet adfærdsdesigner
– lær at omsætte 60 års forskning
til målbare adfærdsændringer

Så landede du her hos The Nudging Company. Eller faktisk har vi for nylig skiftet navn til bro behaviour. Vores nye hjemmeside er lige på trapperne, så indtil da, må du nøjes med den gamle. Men bare rolig: Vi er stadig de samme.

At du er landet her hos os siger faktisk en del om, hvem du er. Med et diplomatisk udtryk kunne vi sige, at det gør dig en smule klogere end gennemsnittet. Det siger os nemlig, at du arbejder med at ændre adfærd hos mennesker. Du har gjort det i et stykke tid, og det er en helt central del af dit arbejde.

Det fortæller også, at du insisterer på at bruge videnskabeligt underbyggede strategier til at flytte dine stakeholders – uanset om du skal sælge dem en vare, få dem til at spise sundere, indordne sig efter et nyt it-system eller noget helt syttende.
Hvis du nikker genkendende til denne beskrivelse af dig selv, skal du endelig læse videre.

Hvem er uddannelsen som adfærdsdesigner målrettet til?

Uddannelsen er designet til dig, der lever af at ændre andre menneskers adfærd, men samtidig efterspørger konkrete og videnskabeligt beviste teknikker til at forbedre dine resultater. Vi tror, du arbejder med en eller flere af følgende discipliner:

 • Kampagner
 • Ledelse
 • Marketing
 • Salg
 • Organisationsudvikling
 • Politisk aktivisme

Du arbejder fx med at implementere strategier, der kræver, at dine modtagere ændrer adfærd. Måske overvejer du denne uddannelse, fordi du arbejder med affaldssortering, og derfor er afhængig af at forstå menneskers adfærd. Du kan også sidde med en helt konkret problemstilling, hvor du bare gerne vil have folk til at bruge jeres systemer rigtigt.

Vores tidligere kursister kommer med en mangfoldig baggrund, og der kan både stå leder, affaldsplanlægger, operasanger, konsulent og forandringsagent på dit visitkort.

Hvem er uddannelsen IKKE målrettet til?

Uddannelsen er ikke for dig, der bare gerne vil lidt væk fra arbejde, spise kage og ’få lidt inspiration’. Din investering bliver kun en konkurrencefordel, hvis du gør dig umage.
Det her er ikke let. Og vi foregøgler ikke, at du får en magisk trylledrik, der fra den ene dag til den anden kan gøre det muligt for dig at få folk til at makke ret. Du skal være klar til at gøre en indsats, og du får lektier for. For vi har tænkt os at rykke dig!

Hvad får jeg ud af uddannelsen?

Du får omsat de seneste 60 års forskning i at ændre adfærd til en praktisk bouillonterning, som du kan gå direkte ud og implementere bagefter i din organisation.
Du får de teknikker og principper, som vi bruger hos vores egne kunder til at skabe adfærdsændringer. Kunder, der tæller flere danske C20-kunder, internationale virksomheder, interesseorganisationer, kommuner og ministerier.
Uddannelsen tager dig gennem fire moduler, hvor du virkelig får adfærdsdesign ind under huden.

Modul 1: Introduktion til teorierne bag adfærdsdesign og nudging

 • De ti adfærdsprincipper
 • Sådan tester og måler du adfærd

Modul 2: Gennemgang af kvalitative metoder

 • Sådan undersøger du adfærd gennem feltstudier

Modul 3: Beslutningsteori – sådan træffer vi mennesker beslutninger

 • Om menneskers vaner, og hvordan vi kan ændre dem

Modul 4: Egen case

 • Sådan fortsætter du arbejdet med adfærd i din egen organisation

Men hvad dækker uddannelsen helt specifikt over?

Vi er godt klar over, at det oftest kræver lidt mere end bare god argumentation, når man skal overtale chefen til at give lov til, at du afsætter tid og ressourcer til et eksternt kursus.

Her får du lidt ammunition omkring de vigtigste læringer:

Indsats 1 Det teoretiske grundlag i adfærdsdesign og nudging

Kernen hos en adfærdsdesigner er viden om adfærdsdesign og nudging. Det er discipliner, som vi lever af at forfine hver dag i vores rådgivning og projekter. Det kommer derfor til at fylde en del tid i vores forløb.

Du får:
 • Du lærer de ti grundlæggende adfærdsprincipper. Du får dem forklaret, og du får lov til at få dem ind under huden gennem quizzer, øvelser og cases. Når du går fra uddannelsen, har vi arbejdet med dem på en måde, som vil åbne nye perspektiver for dig, når du støder på adfærd, der skal ændres.
Indsats 2 Kvantitativ metode

At tale om metode sælger ikke så mange billetter. Men det er nødvendigt, og det er her, vi skiller fårene fra bukkene. For hvorfor er tests altid en del af den kvantitative metode? Det spørgsmål kommer du til at kunne besvare efter kyndig oplæring, sådan at vi sikrer, at du kan gå tilbage og arbejde med kvantitativ metode på egen hånd, når forløbet er slut.

Du får:
 • Måden at teste på handler om at finde det rigtige niveau omkring tid og ressourcer. Du lærer at skelne mellem de mange former for tests, og hvilke tests der har den bedste effekt til diverse scenarier i din organisation.
Indsats 3 Kvalitativ metode

I bro er vi alle lidt metodenørder. Det vil vi gerne smitte jer med. Derfor fortæller vi dig alt, hvad vi ved om kvalitativ metode. Efterfølgende sender vi dig direkte ud i felten, hvor du kommer til at arbejde med flere forskellige kvalitative metoder i praksis.

Du får:
 • Vi giver dig alle de rigtige redskaber til at arbejde med kvalitativ metode – og til at indsamle og identificere indsigter. Det inkluderer bl.a. oplæring i kvalitative metoder såsom feltstudie, mønstergenkendelse og brugerrejse (undskyld konsulentsproget).
Indsats 4 Cases

Du vil løbende under uddannelsen – både på vores dage sammen og derhjemme i din organisation – blive udfordret på konkrete cases. Du får lektier for, og du får feedback på dine cases.

Du får:
 • Du får testet principperne og teknikkerne igen og igen. Du får lov til at arbejde med principperne på din egen case, og du skal matche dig op imod de dygtigste, når du skal løse gåder, andre har løst før dig. Og fik vi sagt det: Du får lektier for.).
Indsats 5 Ekspertviden

Ikke nok med at vi sender bros skarpeste undervisere på banen, så kommer du også til at opleve nogle ret så kloge eksterne oplægsholdere. Og du vil herudover konstant blive mødt af en masse referencer til diverse bøger, artikler, studier.

Du får:
Indsats 6 Train the trainer

Din chef bliver glad for denne. Vi klæder dig nemlig 100 procent på til at gå direkte tilbage og holde en workshop for dine kollegaer. Så kan du gratis opkvalificere dem i det, du har lært.

Du får:
 • Du får altså materiale, øvelser, tidsplan og manuskript – designet til, at du selv kan afholde en workshop om emnet, så hele din afdeling, organisation eller kundekreds får gavn af din investering.
Indsats 7 Erfagruppe

Det er ikke nok at sætte sig i et lokale og mikse det med teori, cases og kage. Det er en forudsætning for resultater. Men resultaterne kommer først, når man har testet dem op mod virkeligheden, gjort sig erkendelser og erfaringer.

Du får:
 • Vi giver dig adgang til en erfagruppe, hvor fokus er at dele viden om projekter, nye metoder, få sparring af hinanden og naturligvis putte et par ekstra elementer oveni hver gang.

Hvem underviser

Thomas Christensen er uddannet cand.merc. Han har arbejdet med adfærdsdesign både i forskningsregi og mere praktisk, da han har løst særlige problematikker om arbejdsglæde. Thomas er desuden co-founder af Copenhagen Behavioral Economics Network. Derudover underviser og rådgiver Thomas om adfærdsdesign og nudging for en bred vifte af vores kunder. Thomas har fx løst projekter om bæredygtighed for Miljøstyrelsen

Frieda Molin er uddannet sociolog og ved en masse om kvalitative metoder, og hvordan man kan undersøge menneskers adfærd. Denne viden bruger hun til at designe undersøgelser og teste nudges. Derudover underviser, rådgiver og skriver Frieda om adfærdsdesign og nudging for nogle af vores største kunder.

Asger Ridderhaugen er adfærdsøkonom. Hans spidskompetence ligger i at forstå det forudsigelige i uforudsigelige mennesker. Asger har blandt andet hjulpet Energistyrelsen med at få folk til at skifte til LED-lys og udviklet interventioner for Manchester Municipality – bare for at nævne nogle få af hans projekter.

Josefine Eliasen er etnolog, og som hendes titel afslører, så handler hendes faglighed mest af alt om at undersøge mennesker og deres handlinger og motiver. Josefines erfaringspalet er især præget af kvalitative metoder. Hun er et af vores sikreste kort, når du skal undervises i klassiske, dybdegående interviews, rendyrkede observationsstudier og også mere kreative metoder som fx brugerrejser og walk-alongs.

Anne Gerhardt er seniorkonsulent og arbejder med professionalisering af samarbejde, dialoger og performance. Hun ved, hvordan man rykker mennesker fra ligegyldighed til engagement, fra afmagt til ejerskab, fra tøven til handling – bl.a. fordi hun ved, hvordan vi træffer beslutninger. På Annes lange kundeliste optræder fx LEGO, Arbejdstilsynet og Leo Pharma.

Hvorfor bro?

I bro arbejder vi med to spor: projekter og kompetenceudvikling. Det betyder, at vi både har en stor praksisforståelse fra projekter hos vores kunder, og at vi gør en dyd ud af at formidle vores faglige kompetencer, så vores kunder kan udvikle og teste løsninger selv.

Kan jeg deltage på uddannelsen?

Uddannelsen er til dig, der ønsker at blive klogere på adfærd, kommunikation og forandringer. Om du er leder eller nyuddannet, fra det offentlige eller private – det er ét fedt.
Gang på gang oplever vi, at vores deltagere tæller kampagneprojektledere, marketingsansvarlige, sælgere, udviklingskonsulenter, kommunikationsansatte, cheftrænere – og listen fortsætter bare. Man kan altså godt sige, at der er mange forskellige fagligheder på spil, når vores hold samles.
Vores eneste optagelseskrav er kun, at du er nysgerrig på menneskelig adfærd, og at du er topmotiveret til at blive en dygtig adfærdsdesigner. Vi kan godt afsløre allerede nu, at du kommer til at få sved på panden. Men vi garanterer til gengæld også, at 60 års adfærdsforskning bliver omsat til letforståeligt undervisning.

Hvor og hvornår?

Uddannelsen foregår i København – fordelt over 7 workshopdage. Altså tre gange, hvor vi mødes i to dage og et afsluttende modul, som varer en enkelt dag.
Alle dage foregår 9-16. Du vil blive vartet op hele dagen med let morgenmad, lækker frokost, kage, kaffe og deslige. Du skal selv sørge for hotelovernatning, hvis det er relevant for dig.

Pris

Prisen for 7 fulde undervisningsdage er 39.000 ekskl. moms. Og hvis du handler hurtigt, når vi åbner for tilmeldingen til nye hold, kan du være heldig at få fingrene i en early bird-rabat.

Indtil videre, så skriv dig op på ventelisten – det er helt uforpligtende og giver dig et forspring.

Kan jeg nå at komme med?

Interessen for vores uddannelse har været overvældende. Faktisk så meget at vores første hold blev udsolgt på 23 timer. Vores andet blev udsolgt på 6 timer, inden vi overhovedet nåede at offentliggøre, at man kunne tilmelde sig. Og det sidste hold blev udsolgt på 52 minutter.
Vi åbner lige straks for nye hold. Vi ved ikke, om det fortsat vil gå så stærkt, men vi har allerede flere forhåndsbookninger til holdet.
Så hvis du vil have en mulighed for at nå at komme med, så skriv dig på ventelisten. Selvom vi er ydmyge mennesker, så er vi sikre på, at det er den rette beslutning for dig, hvis du arbejder med at ændre adfærd hos andre mennesker.

Kom på venteliste

Udfyld felterne for at komme på ventelisten – det er uforpligtende

Hvis du har spørgsmål, så ring eller skriv endelig til vores projektleder på uddannelsen Kristina.

Telefonnummer 40805108
kristina.frohlich@wearebro.dk

Eksempler på kunder

Vi omsætter psykologiske principper til virkelige, målbare adfærdsændringer. Vores metode er nudging og adfærdsdesign. Vi har samlet et hold af danske og internationale eksperter, der sætter os i stand til at levere løsninger af højeste standard.