Adfærdsdesign

Vi har arbejdet med adfærdsdesign for kunder som Nordea, Siemens og FOA.

Adfærdsdesign er en metodik til at skabe forandring, der bygger på den teoretiske retning, der kaldes behavioural economics.

Adfærdsdesign handler om at bruge viden fra felterne psykologi, sociologi og antropologi til at påvirke den kontekst, mennesker træffer beslutninger i. Når man ændrer konteksten, ændrer man adfærden.

Vil man fx gerne reducere madspild, er det langt mere effektivt at stille mindre tallerkener til rådighed, end det er at fortælle folk, at de kun skal tage den mad, de kan spise. Hvis man vil sælge flere af sine varer, er det langt mere effektivt at se på indretningen af butikken end at oprette en Facebook-side.

På samme måde som nudging fordrer adfærdsdesign altså, at man går ud i verden og påvirker folk lige der, hvor de skal træffe et valg.

Adfærdsdesign og business case

Vores adfærdsdesign sker derfor altid på baggrund af en business case. Det betyder, at vi ikke påtager os opgaven, hvis den reelle forandring ikke vil kunne måles og dokumenteres. Da vi ofte beskæftiger os med komplekse og omfangsrige problemstillinger, samarbejder vi med forskere for at sikre validiteten af disse målinger.

Vores arbejde med adfærdsdesign er typisk ’pro-business’ (i modsætning til nudging, der er ‘pro-social’), hvilket vil sige, at vi hjælper vores kunder med at øge omsætningen og sænke deres udgifter.

Vil du lære mere om adfærdsdesign?

Vi har udviklet en gratis online workshop, som forklarer principperne bag vores metode – hop med på den her.

Vi har også skrevet en del om adfærdsdesign i diverse medier. Det skyldes, at Morten Münster, der er direktør i TNC, har skrevet bestselleren Personlig indflydelse. Og at vi har har Danmarks største blog for folk, der lever af at påvirke andre menneskers adfærd, Overbevisende.dk.

Hvad hjælper vi med?

Vi leverer typisk tre ting til vores kunder:

1. Kampagner
2. Adfærdsstrategisk rådgivning
3. Compliance-løsninger

 

 

Eksempler på kunder

Vil du vide mere?

Morten Sehested Münster

Direktør

Morten Münster er direktør i The Nudging Company. Han er uddannet i retorik og har de seneste 10 år beskæftiget sig med adfærdsændringer og rådgivet virksomheder, kommuner og ministerier om det. Han er forfatter til bestselleren Personlig Indflydelse, der handler om, hvordan man omsætter psykologiske indsigter til reelle adfærdsændringer.