Adfærdsdesign

Vi har arbejdet med adfærdsdesign for kunder som Nordea, Siemens og FOA.

Adfærdsdesign er en metodik til at skabe forandring, der bygger på den teoretiske retning, der kaldes behavioural economics.

Adfærdsdesign handler om at bruge viden fra felterne psykologi, sociologi og antropologi til at påvirke den kontekst, mennesker træffer beslutninger i. Når man ændrer konteksten, ændrer man adfærden.

Vil man fx gerne reducere madspild, er det langt mere effektivt at stille mindre tallerkener til rådighed, end det er at fortælle folk, at de kun skal tage den mad, de kan spise. Hvis man vil sælge flere af sine varer, er det langt mere effektivt at se på indretningen af butikken end at oprette en Facebook-side.

På samme måde som nudging fordrer adfærdsdesign altså, at man går ud i verden og påvirker folk lige der, hvor de skal træffe et valg.

Adfærdsdesign og business case

Vores adfærdsdesign sker derfor altid på baggrund af en business case. Det betyder, at vi ikke påtager os opgaven, hvis den reelle forandring ikke vil kunne måles og dokumenteres. Da vi ofte beskæftiger os med komplekse og omfangsrige problemstillinger, samarbejder vi med forskere for at sikre validiteten af disse målinger.

Vores arbejde med adfærdsdesign er typisk ’pro-business’ (i modsætning til nudging, der er ‘pro-social’), hvilket vil sige, at vi hjælper vores kunder med at øge omsætningen og sænke deres udgifter.

Vil du lære mere om adfærdsdesign?

Vi har udviklet en gratis online workshop, som forklarer principperne bag vores metode – hop med på den her.

Vi leverer typisk tre ting til vores kunder:

1. Kampagner
2. Adfærdsstrategisk rådgivning
3. Compliance-løsninger

 

 

Eksempler på kunder

Vil du vide mere?

Maria Mattsson

Designer